Pato con salsa de ciruelas

Pato con salsa de ciruelas

Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Pato con salsa de ciruelas. One of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pato con salsa de ciruelas is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is easy, it's quick, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. Pato con salsa de ciruelas is something which I have loved my entire life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Pato con salsa de ciruelas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pato con salsa de ciruelas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pato con salsa de ciruelas is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pato con salsa de ciruelas estimated approx 35 minutos.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Pato con salsa de ciruelas using 10 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

En nuestro jardín tenemos dos ciruelos, uno que fue regalo de uno de nuestros hijos hace 4 años y cada año nos ha dado algunas ciruelas rojas a pesar de ser muy joven, y otro que ya estaba aquí y sin embargo hasta este año solo daba 2 o tres ciruelas amarillas. Pero este año ambos han dado muchísimas ciruelas así que, además de regalar muchas, he estado haciendo ciruelas de mil maneras y el otro día empecé a investigar pato en salsa de ciruelas. Nunca he cocinado pato, pero sí lo pido a veces en restaurantes y decidí que este fin de semana haría un primer intento. Ví que había dos formas de hacerlo, al horno o en sartén, y opté por la segunda con un tiempo de reposo para lograr una carne jugosa. Me encanta el pato cantonés, así que decidí probar con 5 especias y otros condimentos que típicamente se usan en la cocina china. El resultado... un plato muy muy rico, algo distinto a lo que suelo cocinar, la salsa de ciruelas buenísima y, lo mejor de todo, gracias a mis ciruelos ¡Ya he perdido el miedo al pato!

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pato con salsa de ciruelas:

  1. 1 pechuga de pato con la piel
  2. 1/2 cdta 5 especias
  3. 2 ciruelas grandes
  4. 1 trozo jengibre
  5. 1 cdta miel
  6. 2 cdas salsa de soja
  7. 1/2 palito canela
  8. 1 estrella anis
  9. 1 cda zumo de lima
  10. Al gusto sal y pimienta

Instructions to make to make Pato con salsa de ciruelas

  1. Preparamos los ingredientes. Realizamos cortes en forma zig-zag en la piel del pato y echamos las cinco especias. Frotamos bien.
  2. Calentamos una sartén al máximo fuego. No necesitamos agregar aceite porque el pato soltará mucha grasa. Durante un minuto lo dejamos a fuego muy alto (9) y luego bajamos el fuego (a 4) durante 8 minutos mas. Hice dos vídeos para que se note la diferencia. Mientras se haga, podemos rallar el trozo de jengibre, lavar y cortar las ciruelas.
  3. Le damos la vuelta al pato y hacemos la otra cara durante 6 minutos. Sacamos el pato y lo ponemos a reposar, tapando el recipiente con papel albal.
  4. Echamos el exceso de grasa y en la misma sartén (sin agregar aceite) sofreímos durante un par de minutos a fuego moderado el jengibre rallado, removiendo. Agregamos las ciruelas
  5. Echamos la miel, la salsa de soja, la canela y la estrella de anís
  6. Finalmente echamos el zumo de lima, removemos, tapamos la sartén y la dejamos unos cinco minutos. Destapamos, removemos y dejamos la salsa a fuego lento mientras preparamos el pato.
  7. Sobre una tabla, cortamos el pato con un cuchillo bien afilado. Colocamos los trozos en un plato, echamos la salsa y ¡Listo! Espero que os guste tanto como a mí!!

As your experience as well as self-confidence expands, you will find that you have a lot more natural control over your diet regimen as well as adjust your diet regimen to your personal tastes in time. Whether you want to offer a dish that utilizes less or more ingredients or is a little basically spicy, you can make straightforward changes to attain this objective. Simply put, start making your recipes on schedule. When it comes to fundamental cooking abilities for newbies you don't require to discover them yet just if you grasp some simple food preparation strategies.

This isn't a full guide to quick and also simple lunch dishes yet its great something to chew on. With any luck this will get your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this special food Recipe of Award-winning Pato con salsa de ciruelas. Thank you very much for your time. I'm sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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